• Volg ons

Specialistisch vloeronderhoud

Specialistisch vloeronderhoud

Acanthus Facilitaire Dienstverlening biedt passend onderhoud en reiniging van de vloeren in uw pand. Want een cruciaal onderdeel van de uitstraling van een pand is de vloer. Er ligt toch een snel al een flink aantal vierkante meters vloer om schoon te houden en te onderhouden.

Reiniging en onderhoud linoleum vloer
 |  Linoleum - ook wel marmoleum -  is een veelgebruikte vloer in praktijken, scholen en kinderdagverblijven, omdat het een makkelijk schoon te maken en slijtvaste vloer is die wel twintig jaar mee kan gaan. Om de levensduur van de linoleum vloer zo goed mogelijk te benutten, is het echter wel van belang om de vloer één á twee keer per jaar grondig te laten reinigen en een nieuwe waslaag of coating aan te laten brengen.

Reiniging en onderhoud houten vloer | Acanthus Facilitaire Dienstverlening heeft de nodige kennis en ervaring in het onderhouden van houten vloeren: voor onze schoonmakers dagelijkse kost. Het schoonmaken en onderhouden van een parket- of houten vloer is vakwerk, want een verkeerde aanpak heeft grote gevolgen voor het aanzicht van de vloer. Zorgt u goed voor uw houten vloer, dan heeft u daar jarenlang profijt van. Aan te raden is om één keer in het jaar - afhankelijk van gebruik en slijtage - uw houten vloer een groot onderhoud te geven. Wij adviseren u daar graag bij.

Werkwijze onderhoud houten vloer | De schoonmaakspecialisten van Acanthus Facilitaire Dienstverlening inventariseren wat de beste aanpak is voor uw houten vloer. Na een grondige reinigingsbeurt, schuren en polijsten zijn krassen en verontreiniging in het hout verwijderd. Vervolgens wordt de vloer in de lak gezet. Zo kan de houten vloer weer langere tijd mee. Aangeraden wordt om elk jaar de vloer een grondige reinigingsbeurt te geven. Daarbij is het niet altijd noodzakelijk om opnieuw te schuren en te lakken, afhankelijk van hoe intensief de vloer gebruikt wordt.